Använda madrassskydd

Så använder du madrasskydd

När man har en riktigt bra madrass så gäller det att skydda den från smuts och bakterier. Damm kan leda till problem med kvalster så man måste hålla rent och det är inte alltid så enkelt. Man kan ju inte slänga en resårbotten i tvättmaskinen så det gäller att komma på smarta knep för att undvika problemen med smuts och kvalster som kan leda till allergier. Med madrasskydd så har man en bra lösning och det här är något som fler bör uppmärksamma. Skaffar man ett bra skydd så är det enkelt att använda och tvätta vilket förlänger madrassens livslängd avsevärt.

Rätt typ av madrasskydd

Det finns en rad olika skydd för madrasser och vilket man ska använda beror på vad man har behov av och givetvis vilken typ av madrass som man har. Det är alltid värt att investera i ett madrasskydd som sluter om hela madrassen då detta är möjligt. Den här typen av skydd har en dragkedja som gör att det blir enkelt att få av och på. När ett barn ska lära sig att sova utan blöja så kan man lägga till ett skydd till så att man slipper dra hela skyddet av madrassen varje morgon.

Det finns också överdrag som man bara lägger på ovansidan. Dessa passar bäst på bäddmadrasser i vuxensängar. Man kan skaffa rätt typ av madrasskydd samtidigt som man skaffar sin madrass. I vissa fall kan man få detta med madrassen, som en present från butiken som säljer den.

Hur ofta ska man tvätta?

Det enklaste svaret är att man tvättar när det blir smutsigt, men för en del så handlar det ju inte om smuts som märks som till exempel kiss från ett litet barn. Med en rutin för när man tvättar sitt madrasskydd så förblir sängen fräsch. En del tvättar en gång i månaden medan andra tar hand om detta en gång i halvåret tillsammans med bäddmadrasserna. Tänk på att man också kan vädra skydd och madrasser, man måste inte nödvändigtvis tvätta varje gång man vill bli av med damm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *