Brandvägg är lika viktigt som ett antivirusprogram

ID-10023343Det är lika viktigt att ha en bra brandvägg som att ha ett bra antivirusprogram och de flesta använder sig av Windows inbyggda brandvägg, som inte är alls lika bra om man jämför med andra brandväggar. Om du undrar varför det är viktigt att ha en bra brandvägg så ska jag förklara för dig varför. En brandvägg ser till att endast vissa portar får skicka och ta emot information och det betyder att den ser till att inget virus kan tränga sig in på din dator och sprida det vidare viruset till andra datorer, om du inte själv accepterar det.

Så om du har haft en bra brandvägg förut så kanske du har märkt att det poppar upp en ruta när du ska starta ett nytt program eller spel, där det oftast står om du vill blockera eller inte blockera programmet, på så sätt bestämmer du om programmet ska får skicka eller ta emot information. Det betyder inte att det måste vara ett virus i programmet när rutan kommer fram, det är bara en säkerhetsåtgärd om det skulle vara ett hot mot datorn, se till bara att det är ett tillförlitligt program som du vet att det inte har virus eller om du är osäker så sök igenom installations filen med ett antivirusprogram innan du installerar programmet.

Om du vill veta mer info om säkerhetsåtgärder eller ladda ner gratis en av tre rekommenderade brandväggar så ska du besöka brandvägg.com.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *