Tre tips för dig som ska hyra bil

När man ska hyra bil finns det tyvärr en del fallgropar och en del saker man bör tänka på i förväg, annars blir det lätt dyrt i efterskott. Med hjälp av dessa tips hoppas vi att du kommer lyckas hyra din bil på ett bra och smärtfritt sätt.

1. Jämför priser på hyrbilar

När man är på jakt efter en billig hyrbil från till exempel Hertz så bör man alltid jämföra priser. Se till att först göra en lista på dina krav – t.ex. rörande storlek på bil, navigationssystem och annan extrautrustning – och kontakta sedan de företag du är intresserad av att hyra ifrån. Använd inernet för att jämföra priser på hyrbilar, på så sätt får du enkelt en snabb överblick över aktuella erbjudanden.

2. Läs det finstilta

Läs igenom alla avtal väldigt noggrannt, se till så att du har full koll på detaljerna, t.ex. om du ska återlämna bilen med full tank eller om hyrfirman tankar efteråt (det brukar vara dyrare). Kolla igenom vad försäkringarna tecker och hur mycket eventuella extraförsäkringar kostar, och om du har behov av sådana. Här kan du till exempel läsa Hertz standardavtal för bilhyra, du finner lätt alla andra bolags avtal på internet.

3. Inspektera bilen innan du kör iväg

Innan du kör iväg är det viktigt att du gör en noggrann inspekton av din bil. Kolla så att allt som du avtalat om finns med, och att bilen är i gott tekniskt skick. Det är också viktigt att du gör en visuell inspektion och så att eventuella repor eller bucklor antecknas skriftligen. Du kan även ta kort på bilen från alla vinklar, detta kan hjälpa vid eventuella tvister.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *